Sosyal Medya

RİZE

Rize'de umreden dönenlerin test sonuçları açıklandı

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, umre ziyaretinin ardından şehre dönen 438 kişinin sürekli kontrol altında tutulduğu ve corona virüsle ilgili yapılan test sonuçlarının 'negatif' çıktığı belirtildi.

Umre ziyaretinin ardından Rize'ye dönen 438 kişinin sağlık durumu hakkında Rize Valiliği’nden açıklamada geldi.
 
Umre'den gelen kişilerin evlerinde sürekli kontrol altında tutulduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm illerimizde olduğu gibi geçen hafta itibariyle umre ziyaretinden dönen bütün vatandaşlarımız hava limanlarında gerekli tıbbi kontrol yapılarak Rize'ye intikallerine izin verilmiştir. Bahsi geçen kişiler İl Sağlık Müdürlüğümüzce evlerinde sürekli kontrol altında tutulmuştur" ifadeleri kullanıldı.
 
 
 
TESTLERİN TAMAMI 'NEGATİF' ÇIKTI
 
Rize'de yeni tip corona virüs önlemlerinin birçok ilden önce başlatıldığını belirten açıklamanın devamında "Umreden dönen kişilerden belirli aralıklarla numuneler alınmış ve yapılan testlerin tamamı 'negatif' çıkmıştır. Umrecilere karantina kararı alındıktan sonra her yerde yapılan uygulamalar ilimizde de yapılmaktadır" denildi.

4 Yorum

  1. Arrow

    Mart 22, 2020 Pazar 11:51

    Buna inanacagimizi sanmiyorsunuz heralde degilmi umredn donen vatandaslarin en az yarisinda korona var bagisikligi guclu olan atlatir digerleri hastalanir bu arada dunya korona ile bogusurken heryerde evde kalinmasi ile ilgili roprtaj vs yapilirken bizde olanlar trajikomik sokaklar da yasli insanlar cirit atiyor hepsi gezmelerde sanki hicbisey uok tv izlemiyorlar cocuklarida onlari sokaga salarak sorumsuzluklarini gosteriyor italyada belediye baskani videoda agliyor bittik diyor aglayarak vatandasa yalvariyor sokaga cikmayin diye cikana sovuyor ama bizim cayeli bld baskani zat umreden gelenlere evde ziyaret ediyor boyle bir cahillik olabilirmi arkadas sen bld baskanisin ornek ol vatandasi uyar ama yaptigina bak rezilliigin daniskasi

  2. Arrrow

    Mart 21, 2020 Cumartesi 22:25

    Hepsi cikamaz arkadas cikamaz cogunda var virus testler gam anlamiyla yapilsa dahi ki sanmiyorum yapildigini cunku maliyetli cok yizde 45 dogru sonuc veriyor olen komutanda negatif cikmisti koronadan oldu karisi agir oda hasta umreden gelenler yalniz kalin evinizde diaari cikmayin ziyaretci almayin yakmayin insanlari

  3. TÜRÜT

    Mart 18, 2020 Çarşamba 17:17

    Negatif çıkmaları sevindirici evlerinde diyorsunuz takip ediliyor 438 kişiyi telefonlamı hergün arıyorsunuz! bu vatandaşlarımızı 14 gün boyunca yurda yerleştirseydiniz daha iyi olmazmıydı malum bunların aileleri var yanında dışarıya çıkıyorlar tabiiki büyüklerimiz bizden daha iyi işlerini takip ediyor saygılarımla MEVLAM yardımcımız olsun.

  4. Rizeliiii

    Mart 18, 2020 Çarşamba 08:11

    Her donene yaptıklarını sanmıyorum var bildiğim 15 gün önce dönüp test felan yapılmayan

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.