Sosyal Medya

RİZE

Hasan Karal Babacan'ın partisinde

Babacan'ın partisinde sürpriz isimler yer aldı. Bu isimlerden birisi de AK Parti Rize kurucu il başkanı ve AK Parti 24, 25 ve 26. Dönem Rize Milletvekili Hasan Karal.

Babacan'ın partisinde sürpriz isimler yer aldı. Bu isimlerden birisi de AK Parti Rize kurucu il başkanı ve AK Parti 24, 25 ve 26. Dönem Rize Milletvekili Hasan Karal.

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulacak partinin ismi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak kesinleşti. Partinin kurmayları kuruluş dilekçesini bugün saat 10:30 sularında İçişleri Bakanlığı’na verdi.
 
 
DEVA Partisi'nin kuruluş dilekçesini bakanlığa eski AK Parti milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin verdi.
 
Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AK Parti’den istifa eden eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Selma Aliye Kavaf, AK Parti’den geçtiğimiz aylarda ayrılan İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski asker ve stratejist Metin Gürcan, yazar Gülay Göktürk, ülkücü gelenekten gelen, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından Sanem Oktar gibi isimler yer alıyor.
 
Kurucular kurulu listesindeki 90 isimden 27’sinin kadın olduğu, kadın ve genç sayısının listenin yüzde 50’sini oluşturduğu öğrenildi.
 

23 Yorum

  1. Muzaffer Semiz

    Mart 18, 2020 Çarşamba 13:15

    Çok kafanıza takmayın siyaset böyle bişey birileri Erbakandan ayrılır sonra onlardan başkaları ayrılır , Hasan beye hiç sıcak bakmayan biriyim fakat bu hayin falan nedir arkadaş. Atları alıp Üsküları geçerken iki laf etmedinizde şimdimi kötü oldu .

  2. Bahri

    Mart 18, 2020 Çarşamba 09:08

    Adam sanki din değiştirdi. Pes doğrusu. Bir partiden diğerine geçti. Kendinize gelin. Hak,adalet,din, ahlak kimsenin tekelinde değil. Ak gider bilmem ne gelir. Sanki ak parti ülkeyi asrı Saadet dönemine mi götürdü. Gençliğin haline bakmıyor musunuz. Ülke ne hale geldi görmüyor musunuz.

  3. Hasan Ali Kaldırım

    Mart 11, 2020 Çarşamba 18:03

    Hainsin sen hain

  4. gecelerin yargıcı

    Mart 11, 2020 Çarşamba 14:57

    Sayın yorumcu; öncelikle kendi adınızı bile kullanamayan birisi olarak bu eleştiriyi yapmanız güldüren bir durum... hakaret etseydik hasan karala yorum yayınlanırdı işinize geleni yayınlayıp gelmeyeni yayınlamamak ne kadar abest yanlı sınız gözleriniz kör diğerlerinden hasan karaldan ne farkınız kaldı

  5. gecelerin yargıcı

    Mart 11, 2020 Çarşamba 12:21

    biz insanlar tek taraflı yanlı düşünmeyi ve yargılamayı ne kadar seviyoruz .şu yukarda bir arkadaşımız olayı çok sade bi şekilde yorumladı.kardeşim bende 2001 yılından beri recep tayyip erdoğan sevdalısı olarak oy verdim ve aktif çalıştım sahada ama bu son 4 yılda gelinen noktada rizede bir grup insan kitlesi türedi ve gerçekten hizmet için ve reis içinmücadele eden belediye başkanlarını ve ilçe teşkilatlarını bir kenara itip kendilerinisöz sahbi etmişlerdir . reise doğru bilgiler verilmeyerek yanıltılmış ki bunun sonucu olarak risi üzecek sonucu sandıktan çıkarmayı becermiş basiretsiz siyasilerle rizede reis devam etmek zorunda bırakılmıştır. kimsordu bunun hesabını ile hiç kimse sormaya kalkanıda partiden ihraç allah ccc reise sağlık sıhhat versin her kes dürüst olsun reis varsa ak parti var kim se yalanda klavye delikanlığı yapmasın insan oğlu beşer şaşardır bence yarın tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalacağınız cümleleri sarfetmeyiniz bu bağlamda hasan karalın yaptığı bu davranışıda doğru bulmuyorum ama kendisinin de bir an önce bir açıkla yapmasını bekliyorum vesselam.

  6. burali

    Mart 11, 2020 Çarşamba 08:42

    hoca efendisi aramıştır

  7. Osman Birinci

    Mart 10, 2020 Salı 22:54

    Ak parti Hz Ömer,lerini Bulacak Bu yola Kefeni gitmişlerle devam edecek

  8. M cicek

    Mart 10, 2020 Salı 21:57

    Ey hasan kahrol 18 hep destek verdim o kadar yanlışlarına rağmen .reis sana neler verdi sana güvendi güvendik sen ne yaptin hayale uğrattın şimdilik sana emeklerini haram ediyorum iki cihanda huzur bulamayasın reise bu yapilirmiydi elbet karşılaşacağız söylenecek çok söz var.

  9. barış yılmaz

    Mart 10, 2020 Salı 17:25

    Ben çok merak ediyorum Rize de nasıl siyaset yapabileceksin yere göğe sığdıramadığın AK parti yı ve sayın cumhur başkanını nasıl anlatacaksın vaya nasıl kötüleyeceksin, bu millet hesap sormasını iyi bilir

  10. Rizeli5353

    Mart 10, 2020 Salı 13:26

    Şşşitt! Sakin olun eyyy rizeliler hasan Karaldan ne bekliyordunuz reis partiyi hasanami birakacakti yani.. ama yine hasana oy vereceksiniz burdan atıp tutun siz

  11. İLGİNÇ ADAMLARSINIZ VESSELAM

    Mart 10, 2020 Salı 10:22

    başkaları eleştiriken derken Hasan Karalı savunanlar yere göğe sığdıramayanlar şimdi onlardan ayrıldı diye satıcı diyorlar.Allah cc kimseyi şaşırtmasın Bu gidişle yarın soracaklar kim verdi akp ye oy kimse verdik demiyecek galiba.

  12. 5334

    Mart 10, 2020 Salı 00:34

    Hasan Karal galiba dinini degisti de haberimiz yok. Dun erbakan tayyip erdogan icin gomlegini cikardi demisti. Erdogan orali bile olmamisti ve ak partiyi kurdu. Simdi gomlek degisim sirasi babacanda. Ak parti hasani harcadi vefasizlik yapti. Hasan degil. Yarin pisman olmayacak sozler soylenmemeli. Sonucta parti degisti vatana ihanet etmedi.

  13. Yakup

    Mart 09, 2020 Pazartesi 23:01

    Boyle adamlar dılkat bı zaman gelır vatanı ve mılletıde satar yazıklar olsun kesle seyh camıı ımammı olarak kalsaydın

  14. MEHMET Korkmaz

    Mart 09, 2020 Pazartesi 22:52

    yirmi yilini bu partiye vermis kurucu il baskanligi yapmis bir Vekili rizede daha nekadar itibarsizlatiracatiniIz hemde siyasete daha dun Baslamis civata takimiyla. 2 donem belediye baskanligi yapmis yolbasi belde baskaninin cenazesinde il yonetiminden degil vekil uye. Bile katilmadi yaziklar olsun size akp siyaseti rizede Coluk cocugun eline dusmustur. Hasan Karal siyasette karsiligi olan birisidir kararinda basarilar diliyorum .o davayi degil dava onu yanliz birakmistir.

  15. Fuat

    Mart 09, 2020 Pazartesi 22:35

    Sen 3 donem millet vekili secildin ya sanmaki Rize li sana oy verdi. Erdogan in olmadigi yerde siz birer hicsiniz siz CHP nin sag ayagisiniz. Size Rize den oy cikmaz. Sizi burda kimse tanimaz yazik ettin kendine....

  16. Kozmetikçi53

    Mart 09, 2020 Pazartesi 22:09

    Hasan karal deva partisine gittiyse kesinlikle Erdoğanın talimatıyla oradadır... Aksi Bi halde boyle bir olayın gerçekleşmesi mümkün değildir...

  17. Rizeli53

    Mart 09, 2020 Pazartesi 20:16

    Satıcılar buluşmuş. Rezil rüsvağ olmalarını izleyeceğiz inşaallah.

  18. kapse

    Mart 09, 2020 Pazartesi 19:50

    Hasan karal şunu çok merak ediyorum şahsen.Rizede dolaşirken bu partıni anlatacan ya ak partıyı nasil kötüluyeceksin,ama komik duruma düşme bu millet hesap sorması ni iyi bilir hadi bakalim arkanda ak partı yok buyur yol senin.

  19. turhan

    Mart 09, 2020 Pazartesi 19:21

    alın size (1) feto partisi daha reisi yıkmak girişim partısı

  20. Rizeli

    Mart 09, 2020 Pazartesi 17:52

    her konuşmasında ‘Dava’ diyen, 3 dönem Rize’den milletvekilliği yapan Sayın Karal; hani bu bayrak yarışıydı? Hani zamanı gelince bayrak devredilmeliydi? Ne oldu da Sizi Siz yapan partinize sırt çevirdiniz? Sizi Şeyh Camii cemaatinden başka kimse tanımazken nerelere geldiniz? Kimin sayesinde? Tamam belki Bakan olamadınız, Vekillik de 3 dönem kuralına takıldı amenna ama camiden ayakkabınız çalındı diye dine küsmek nedir? (Cami, din teşbihtir) yazık ettiniz kendinize. Zaten Rizeli nezdinde karşılığınız, itibarınız sayenizde yerle birdi, şimdi siyaset sahnesinden tamamen silineceksiniz. Liderini yarı yolda bırakan, girdiği tükenmişlik sendromundan çıkmak için başka bir oluşuma dahil olan ve millet iradesinde karşılık bulmayacak birisiniz artık.Tamam ‘bu siyaset’ diyeceksiniz belki ama durumunuz gerçekten acınası. Sahi, sözü açılmışken 53 AK olan araç plakanızı da artık 53 DV yapacak mısınız?

  21. R.Ç.

    Mart 09, 2020 Pazartesi 16:38

    İnşallah yalandır.Üç dönem milletvekiliği yaptın yazıklar olsun.

  22. XXX

    Mart 09, 2020 Pazartesi 15:05

    Alçakça yazık çok yazık bu yapılırmı reise hain

  23. Oral yetkiner

    Mart 09, 2020 Pazartesi 15:05

    Aklım bir türlü almıyor Bugün AK Parti'ye satan yarın onları da satar bunları nasıl partilerine alıyorlar anlamıyorum nankör Bunlar nankör

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.