Sosyal Medya

RİZE

ÇAY sektörü birbirine düştü!

Çay sektörü kendi ayağına sıkmaya devam ediyor.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ÇAY sektörünün bugününü HABER53'e değerlendirdi. Çay'ın geleceği nasıl şekillenecek? 

VİDEOMUZUN TAMAMINI İZLEYİN ve YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN

Kanalımıza abone olun: https://goo.gl/NEf17f

2 Yorum

  1. Serdar53

    Aralık 14, 2019 Cumartesi 17:43

    Başkan birçok konuda çok doğru konuşmuş. Bizim icin harika olan bir çay diger milletlerin hişuna gitmeyebilir. Bizde genel olarak çay demli içilir ama dunya genelinde içilmez.Uzakdogunun,batinin,avrupanin kisaca her ulke her milletin damak tadi farklidir. Cola bile ya da lipton bile her ulkenin damak tadina gore urun uretir. Hindistanda ya da uzak doguda cikolatali, naneli cay icerler. Biz icermiyiz? Bizde colanin asit orani serttir ama uzak dogu ulkelerinde daha azdir. Buyuk şirketler once arastirma sonra uretim yapmislar. Bunu Çaykur da yapmali. Ben dunyanin dortbir yaninda bunlari gordum. Şimdi bize dusen oyleydi boyleydi kavgaya dusmek degil, insan olarak Rize miz icin bu konuda en iyisini yapmak icin aradtirmali medeni bir sekilde tartismali ve cay ureticileri olarak bu işi zorla,soylene soylene degil, kaliteli, devlet destegiyle en iyi sekilde yapmaliyiz. Fabrikaya tamliyi degil, çayi gondermeliyiz. Sonrasi ne mi? Her yonuyle kazanc olarak bize zaten geri döner!!

  2. Casi 53

    Aralık 11, 2019 Çarşamba 00:45

    Sn. Editör borsa başkanı güzel hikaye anlatmış. Yuvarlak laflar olmalı yapılmalı gibi temenni lafları söylemiş. Pakete hangi çayı koyacağının standardı ona söylenmeli imiş. Peki bende soruyorum pakete hangi çayın konulması gerektiğini bilmiyor mu ? Yok kendi biliyor da başkaları bilmiyorsa borsa olarak ne yapmışlar ? Çaykur zam yapsın diye gitmedikleri siyasi kalmadı. Gittiklerinde o siyasilere çay kanunu lazımdır demişler mi ? Demişlerse siyasiler ne demiş ? Kim karşı çıkmış ? Kim ne yapmış kim ne yapmamış ? Borsa başkanı bunları anlatsın. Öyle güzel güzel çocuk uyutur gibi hikaye anlatmakla olmaz bu işler. Millete hikaye değil gerçekleri anlatın. Bizde bilelim kim ne kadar samimi kim ne kadar samimi değil...

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.