Sosyal Medya

DÜNYA

ABD'de Türkiye'ye yaptırım tavsiyesi

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizinde yeni bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi ile Senato'nun, Türkiye'ye yaptırım tavsiyesinde bulunduğu belirtildi.

ABD’li siyasetçiler Savunma Bakanlığı’nın 738 milyar dolarlık bütçesinde anlaşma sağladı. Yapılan görüşmeler sonrasında Rusya ve Çin ile mücadele, federal çalışanlar için ebeveynlik izni ve ABD Başkanı Donald Trump’ın bir süredir gündeminde olan “uzay gücü” gibi kararlar da alındı.
 
ABD Temsilciler Meclisi ile Senato’nun Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin aylar süren müzakereler sonunda mutabık kaldığı anlaşmanın bu ay bitmeden Kongre tarafından onaylanması bekleniyor. Senato’nun Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nin ise Demokratlar tarafından yönetilmesi dolayısıyla bütçe tartışmaları çıkmaza girmişti.
 
Bütçe tasarısında “devam eden yabancı savaşlara” 71.5 milyar dolar ödeneceği belirtilirken aşırı iklim şartları ve doğal felaketler için ise 5.3 milyar dolar harcandı.
 
TÜRKİYE’YE YAPTIRIM ÖNERİSİ
Öte yandan 2020 yılı bütçesinde TürkAkım ve Kuzey Akım 2 projeleri dolayısıyla yaptırımların da önünü açan tasarıda, F-35’lerin Türkiye’ye gönderilmesinin de engellenmesi gündemde. Kongre’nin bağlayıcılığı olmayan tavsiye şeklindeki Kongre Sağduyusu olarak bilinen kararında, ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi dolayısıyla yaptırım uygulaması da isteniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.