Sosyal Medya

GÜNDEM

45 şehirde 133 askere yakalama kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, FETÖ’cülere yönelik kamuoyunda “ankesör” olarak bilinen soruşturmaya ilişkin açıklamada bulunuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, FETÖ’cülere yönelik kamuoyunda “ankesör” olarak bilinen soruşturmaya ilişkin açıklamada bulunuldu. 
 
FETÖ’cü askerlerin deşifre edilmesi için başlatılan soruşturmalar kapsamında asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla örgütsel irtibat amacıyla kullandığı büfe, market, fatura ödeme merkezi gibi yerlerde kurulu kontörlü hatlar ile kamuya açık yerlerde kurulu ankesörlü hatlardan örgütsel iletişim tarzına uygun şekilde irtibat sağlayan kişilere karşı toplamda 993 operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.
 
Bugüne kadar ki soruşturmalar kapsamında, 16 bin 160 asker şahıs şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildiği, 14 bin 927’sinin gözaltına alındığı, 5 bin 583’ünün tutuklandığı, 8 bin 415’inin adli kontrol kaydıyla, 879’unun kolluk biriminden serbest bırakıldığı, 53 şüphelinin gözaltı işleminin devam ettiği, bin 233’ünün firari durumda bulunduğu, 6 bin 238’inin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle örgüt mensupları ve işleyişi hakkında faydalı bilgi verdikleri, yakalanan şüphelilere göre itirafçı oranının yüzde 42 olduğu tespit edildi.
 
45 İLDE YENİ OPERASYON
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü arasındaki koordineli çalışma sonucunda, geçen hafta başlatılan 45 ilde yürütülen operasyonlarda 133 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildiği belirtildi.
 
Tespit edilen örgüt üyelerinin mensup olunan kuvvete göre tasnifi ise şöyle yapıldı:
 
“(30)'u Kara Kuvvetleri Komutanlığı,
 
 (55)'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı,
 
 (4)'ü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı,
 
 (28)'i Jandarma Genel Komutanlığı,
 
 (2)'si Sahil Güvenlik Komutanlığı'na mensup, ayrıca (14)’ü darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere;
 
(3)’ü Albay, (5)’i Binbaşı, (5)’i Yüzbaşı, (12)’si Üsteğmen, (54)’ü Astsubay, (3)’ü Uzman Çavuş olmak üzere toplam (82)’si halen aktif çalışan muvazzaf askeri personel ile (51)’i darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi ve ihraç-emekli-istifa-kurum dışı nakil-söz.feshi kaydı olan askeri personelden oluşan TOPLAM (133) ŞÜPHELİ HAKKINDA bugün saat:01.00 itibariyle İzmir ve (44) farklı ilde eş zamanlı olarak uygulanmak üzere yakalama ve gözaltı talimatı verilmiştir. Şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları işlemlerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince devam edilmektedir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.