Sosyal Medya

EKONOMİ

Faizler iniyor ama bankalar kredi vermiyor!

Ziraat Bankası ve VakıfBank kredi faiz oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere düşürdü.

Ziraat Bankası kredi faiz oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere indirdi.
 
Ziraat Bankası açıklamasına göre, banka, kurumsal kredi faiz oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere yıllık yüzde 13-15,5 aralığına kadar düşürdü.
 
İhtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1,35’e çeken banka, ayrıca, konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1,19 olarak belirledi.
 
Açıklamaya göre, 500 bin TL altındaki konut kredilerindeki faiz oranı ise değiştirilmeyerek aylık yüzde 0,99'da sabit bırakıldı.
 
VakıfBank'tan üçlü faiz indirimi
VakıfBank, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde üçüncü kez indirime gitti. 
 
VakıfBank açıklamasına göre, geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bir kez daha indirime gitti. Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,45’ten yüzde 1,25’e düşüren VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1,55’ten 1,35’e indirdi. 
 
Konut kredilerinde ise 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99 faiz oranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,15’e çekti. 
 
Açıklamaya göre, 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak bireysel faiz indirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0,5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak. Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak. 
 
"Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır"
Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şunları kaydetti: 
 
"Merkez Bankası’nın aldığı kararla politika faiz oranlarında 325 baz puan indirime gitmesi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Biz de VakıfBank olarak ekonomik verilerde yaşanan iyileşmeleri de göz önüne bulundurarak kısa sürede üçüncü kez kredi faizlerinde indirime gittik. Yakın zamanda önce konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında önemli indirimler yapmıştık. Yine geçtiğimiz hafta bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarımızı düşürmüştük. Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır. VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz." 
 
Ticari kredilerde de indirim 
Bireysel kredilerin yanında ticari kredilerde de indirime gittiklerini aktaran Üstünsalih, "Piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, Türkiye ekonomisine can veren iş dünyasının da bizlerden bir adım beklediğini biliyoruz. Bu sebeple ticari kredilerimizde de faiz indirimi yaptık. Ticari kredilerimizde firma reytingi, verimliliği ve vadeye bağlı şekilde faiz oranlarımızda kademeli olarak indirime gittik. Bu adımların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

1 Yorum

  1. ates

    Nisan 06, 2020 Pazartesi 17:02

    bu kredilerden faydalanan bir insan varsa ses versin ama aldıgı belgeyide sunsun boş konuşmasın kimse. devlet diye dişimizi tırnağımızı harcayalım reisler reklam yapsın. yıllarca ödediğimiz sigorta v.b ücretlerimlerden 2 ay bana geri ödenemiyorsa benim devletimi birileri bitirdi demektir bu ülkede daha neyin sigortalarını neyin kdvlerini neyin vergilerini alıyorsunuz. artık devlet demeyeceğim bu şahıslar 5 liralık beton ihalesini 25 liraya versin 20 sini şahıstan geri alsın üstü kapalı. yine bitiremediler kasasını türkiyemin imf'ye borç versin ahhahahahahhahah benim ödediğim paramı bana geri veremesin bunlara güvenip milllet çocuğunu eten duvar yapsın beni gittsin lahmi avrupa birliğinin kapısına bağlasın hayvan gibi. kimsinizsiz ya sizin ağa mason babalarınız size demedilermi türkler uyuyan ejderhadır sakın uyandırmayın. boş boş konuşmayın kaddafi gibi saddam gibi olmayın bu halka paranızı yedik diyeceksiniz ve halka gemiciklerini ve aldığın ve saatığın ihalelerin parasını bu halka vereceksiniz. sizin türk kanı taşımadığınıza canım pahasına eminimin şu osmanlı arşivlerini bi karıştırsakta bi baksak hangi gavur dölüsünüz hiç bir medyada çıkıp demiyorki bu insanların sigorta v.b ödemeleri nerede. madem halk birbirine destekle ayakta duracak devlet olmaksızın 550 tane .... ne işi var orada kaymakmı süpürüyorsunuz size ihtiyacımız yokmuş bunu anldık siz olmasanız bu hasteneler yargıtaylar vesayre devlet işletmeleri çalışmayacakmı bence kapansın meclis demokrasi yalandır toplum kandırmacasıdır '' ALLAHIN ADALETİNDEN VE YÖNETİMİNDEN BAŞKASI YALANDIR.. kızıl haçlı seferlerini geçtiniz be . kadafi dediği gibi bu adamlar dün saddamı bu gün beni yarında sizi asar veya halkınıza astırırlar. Şimdilik virüs var ses çıkmasın diye kaosa kaos eklemeyelim diye susuyoruz bu virüs biterse sizde bittiniz..........

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.