Sosyal Medya

KARADENİZ

Sarp Kapısından Geçişler zamlandı!

Sarp sınır kapısını sıkça kullananları üzecek bir haberimiz var.

Karadeniz bölgesinin Çay paralarını toplayıp yurt dışına götüren gürcü işçilerin haricinde, Batum şahrinde kumar masalarından kalkmayan varlıklı veya varlıksız vatandaşlarımıza dokunmayacak bir haberimiz var. Sarp sınır kapısından geçişlere zam geldi. 15 TL ile Gürcistan'a geçen Türk halkı artık 50 TL ödeyecek.
 
Ekonomi alanında önemli düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 1 ile 17. maddelerini kapsayan 1. bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
 
Düzenlemeyle yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç miktarı 15 liradan, 50 liraya çıkarıldı.
 
150 LİRAYA ÇIKABİLİR
Bu miktarın 3 katına kadar artırılması konusunda, Cumhurbaşkanı'na yetki veriliyor.
 
Harcın çıkış başına Cumhurbaşkanı'nca 15 liradan düşük bir miktar belirlenmesi halinde belirlenen miktar Toplu Konut İdaresine aktarılacak, kalan miktar genel bütçeye gelir kaydedilecek.

3 Yorum

  1. Kemal bilen

    Temmuz 21, 2019 Pazar 18:36

    Ne saçmalık insan vatandaşından yurtdışına çıkıyor diye para alır mı? Yazıklar olsun

  2. millet

    Temmuz 19, 2019 Cuma 17:52

    50 az 100 olsun

  3. Hakkı

    Temmuz 19, 2019 Cuma 12:04

    Dünyanin hiçbir yerinde yurt dişina cikis bedeli alinmiyorda bu ne terbiyesizliktir ben kumar oynamiyorum gezip dolasip denide girip tatil ediyorum iş yapiyorum bu karari alan vekil senin partine oy vermiyecegim.kumar oynayan adam için 500de etsen gene gider bu kadar cahil kafa olur mu.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.