Sosyal Medya

RİZE

ÇAYKUR'da ikinci sürgün kotası belirlendi

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgünde üreticilerden dönüm başına 400 kilogram yaş çay alacaklarını bildirdi.

Alim,  yaptığı açıklamada, 2019 yılı birinci sürgününde kotanın dönüm başına 500 kilogram olduğunu hatırlattı. 
 
Yapılan değerlendirmeler sonucu kotanın, birinci sürgündeki yüksek yaş çay alımı da dikkate alınarak dönüme 400 kilogram olarak belirlendiğini ifade eden Alim, organik tarım alanlarında ise kotanın 700 kilogram olduğunu kaydetti. 
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgün yaş çay alımlarının bugün itibarıyla başladığına işaret ederek, üreticilere, evsafına uygun ürün toplanması konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
 
Çay alım evlerinde Artvin'in Borçka ve Kemalpaşa ilçesinden başlayarak bazı değişikliklere giderek, kaliteli çay alımı için çeşitli konularda yenilik yapacaklarını belirten Alim, birinci sürgünde artan yaş çay kalitesinin ikinci sürgünde çok daha yukarı çıkacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

3 Yorum

  1. arkotilli

    Temmuz 08, 2019 Pazartesi 11:43

    35 kg indiğinden haberinizmi yok günlük kontenjan yazık be doğru özel sektöre müracaat 1900 tl den

  2. Alican

    Temmuz 06, 2019 Cumartesi 01:58

    Dünya da pek benzeri olmayan"makasla" çay toplarsanız,kota koymak zorunluğu dağar. Eskiden parkla 3 yapraktoplanırdı,çaylara galiteli olurdu. Hatırlatırız. Almanyali bir okuyucu. Kolay gelsin.Umudu sadece Çaya bağlamamaklazım.Kivi,Çilek,Vişne, bal ve Hayvancılığı canlandırmak lazımdır.

  3. üretici feryatta dinle müdür efendi

    Temmuz 02, 2019 Salı 09:01

    müdür ortakmısın eyy müdür 400 kg kota olamaz çaykurun görevi çayalmak müdür özellere çaldırma milleti müdür çaykur 2 sürgün kotasını 550 kg yapmalıdır yoksa milleti soyguna ortakolursunuz müdür beddua alma müdür milletekulak tıkama müdür

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.