Sosyal Medya

EKONOMİ

Türk Eğitim-Sen'den 3600 ek gösterge talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan (fotoğrafta) çeşitli programlara katılmak üzere Artvin'e gelerek Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinin Kafkasör Yaylası'nda düzenlediği 9. yıl sonu pikniğine katıldı. Geylan, burada açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Artvin'de
 
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının son bir yılda yüzde 9,5 gelir kaybı yaşadığını ifade ederek  "Toplu sözleşmede kaybımızın giderilmesini ve kamu çalışanlarını enflasyon altında ezdirmeyecek bir ücret artışı talep ediyoruz." dedi.
 
Programlara katılmak üzere Artvin'e giden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinin Kafkasör Yaylası'nda düzenlediği 9. yıl sonu pikniğine katıldı.
 
Talip Geylanyaptığı açıklamada, "Sözleşmeli öğretmenlerin görev yapma süresi 4 artı 2'den, 3 artı 1'e revize eden düzenlemenin, Meclis'teki komisyonda kabul edilmesinin ardından torba yasayla Meclis Genel Kurulundan da geçmesini beklediklerini" söyledi.
 
 
 
"Kamuda aynı işi yapan çalışanların farklı statülerde çalıştırılmasını doğru bulmuyoruz"
  
"Biz bu düşünceyle tüm sözleşmelilerin, 4B'lilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. 2011 yılında AK Parti Hükümeti bunu yapmıştı. O yıl 232 bin 4B'li kamu çalışanı kadroya geçirilmişti. Sonradan tekrar sözleşmeli alımlar oldu. Biz 4B konusunu yargıya taşıdık. Umut ediyoruz ki yargı talebimiz konusunda karar verir ve bu sorunu kökten çözer. Bu çözülene kadar şu anki 4B'li çalışanların sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımız mazeret tayin hakkından bile mahrumlar, büyük aile dramları yaşanıyor. Ben biliyorum ki üçüz bebeklerini Ankara'da bırakıp Erzurum'da görev yapan meslektaşlarımız var. Devletimiz aile bütünlüğünü sağlamak zorundadır. Bu yüzden tüm 4B'liler kadroya geçirilerek bu sorun kökten çözülmelidir."
 
HENÜZ ADIM ATILMADI
 
"24 Haziran seçimlerinden önce 4 meslek gurubunun ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağı söyleminin ardından bir yıldır gündemde olan bu konuya ilişkin adım atılmadı. Bu adımı olumlu ama eksik adım olarak görüyoruz. 4 meslek gurubuyla ilgili bir adım atılır da diğer meslek gurupları dışlanırsa, toplumda huzursuzluk oluşur. Biz tüm kamu çalışanlarının ek gösterge oranlarının ihtiyaca ve beklentilere göre yeniden düzenlemesini talep ediyoruz. Bu konuda Meclis'ten beklentimiz Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün yerine getirilmesidir. 1-31 Ağustos tarihleri arasında, hükümet ve kamu çalışanlarını temsil eden sendikanın toplu sözleşme masasına oturarak gelecek 2 yılın pazarlığını yapacak" dedi.
 
Bu sürecin, kamu çalışanlarının kaybedilmiş haklarının telafi edilerek başlamasını arzuladıklarına işaret eden Geylan, "Yaptığımız araştırmaya göre son bir yılda kamu çalışanlarının yüzde 9,5 gelir kaybı var. Toplu sözleşmede kaybımızın giderilmesini ve kamu çalışanlarını enflasyon altında ezdirmeyecek ücret artışı talep ediyoruz. Bu süreçte kamu çalışanlarının haklarının korunması adına ciddi dirayetli duruş ortaya konulacaktır, kamu çalışanlarımız rahat olsun." diye konuştu. 

2 Yorum

  1. ARKOTİLLİ NİYAZİ

    Temmuz 08, 2019 Pazartesi 11:40

    ne garip şey şayet bu şekilde çıkars müezzin ve imam 3600 gösterge alacak daire müdürleri yardımcıoları şuba müdürleri alamayacak bu ne ile izah edilecek ha bunlara verilmesin demiyoruz müdürlere neden verilmiyor bunu diyoruz sendikaların bişey yapacağına inanmıyorum.zira öyle olsa idi enflasyon yüzde 6 olmazdı sosoyal haklar verildi kimse sendikaları inandırıcı bulmuyor çıkıp bari yapamıyoruz deyin insanları kandırmayın günahtır ALLAHA ERMANET OLUN

  2. İdari hizmet personeli

    Haziran 24, 2019 Pazartesi 14:56

    İyi konuşuyorsunuzda bu 3600 ek gösterge sadece eğitim öğretim sınıfında olanlaromı verilecek İmama ver hemşireye ver Polisa ver Jandarmaya ver eee geri kalan idari personele verilmesi için bir çalışmanız varmı idari personeller üvey evlatmi yahu bu sendikalar ne iş yapar ançak aydat parası yoplar ye

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.