Sosyal Medya

RİZE

CHP Çay'a 25 TL istedi

CHP'nin Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Artvin İl Başkanı Orhan Atan ve Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, çayın taban fiyatı konusunda Rize İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek ortak bir açıklama yaparak 25 TL olarak belirlenmesini talep ettiler.

CHP Rize İl Başkanlığı'ndan yapılan ortak basın açıklamasını CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz gerçekleştirdi. Deniz, Türkiye'nin dünya genelinde en yüksek enflasyon oranlarına sahip ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Arjantin, Suriye ve Lübnan'dan sonra Türkiye'nin enflasyon sıralamasında dördüncü sırada olduğuna dikkat çekti. Bu durumun özellikle tarım ürünleri üreticilerini zor durumda bıraktığını ve çay üreticilerinin uzun süredir enflasyon karşısında mağduriyet yaşadığını vurguladı.
 
Deniz, son 40 yılda çay üreticilerinin büyük ölçüde yoksullaştırıldığını ve maddi kayıplara uğradığını ifade etti. Çay yaprağının toplanma maliyetini hesaplayan Ziraat Odalarının yaş çay fiyatının en az 25 TL olması gerektiğini belirttiğini ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bu konuda açıklamalarda bulunduğunu aktardı. Resmi enflasyon rakamlarına göre yaş çay fiyatının 25 TL olması gerektiğine işaret eden Deniz, destekleme priminin de kilogram başına 3 TL'ye çıkartılması gerektiğini dile getirdi.
 
Deniz, CHP olarak çay tarımını korumayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını, çayın Cumhuriyet Ürünü olduğunu ve bu geleneği korumak için mücadele edeceklerini belirtti. Parti olarak iktidarda olsalar yaş çay taban fiyatını 25 TL olarak açıklayacaklarını ve destekleme fiyatını da 3 TL olarak belirleyeceklerini söyledi. Deniz, çay tarımının bölge ekonomisine katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu ve bu sektörün korunması gerektiğini vurguladı.

3 Yorum

  1. Murat

    Nisan 30, 2024 Salı 16:27

    CHP güzel sallıyor yaş çayı 25 yapalım kuru çay da 500 bin olsun sonra CHP yine kudursun bu çay 500 bin olurmu diye

  2. Anti koyun

    Nisan 29, 2024 Pazartesi 13:06

    Ulan deve adam senin faydana konuşuyor, hala tayipcilik peşindesin

  3. Rizeli

    Nisan 27, 2024 Cumartesi 18:03

    Fiyat güzel sallıyorsunda acaba iktidar olunca gerçekleri görünce yine sallayabilecekmisin acaba

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.