Sosyal Medya

GÜNDEM

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak

Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.

Uzun süredir heyecanla beklenen gün yaklaşıyor. Milyonlarca seçmen, 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanıyor. Yerel yönetimler için yapılan yoğun hazırlıkların ardından seçmenler, oylarını kullanarak 5 yıllık yönetim için adaylarını seçecekler.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Pazar gününe denk gelen seçim nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu. Bakanlık, bu konuda valiliklere bir yazı gönderdi. Yazıda, eğitim kurumlarının seçmenlere oy kullanma imkanı sağlayacak şekilde hazırlandığı belirtilerek, seçimlerin akşam geç saatlere kadar sürdüğü ve bu durumun okulların aynı gün içerisinde eğitime hazır hale getirilmesini engellediği ifade edildi.
 
Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarının, eğitime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.