Sosyal Medya

EKONOMİ

Kamu bankalarından kartlarda 'komisyon' oranı kararı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kamu bankalarının, banka kartındaki aylık taksit komisyon oranını ve akaryakıt istasyonlarında kredi kartı oranını düşürme kararı verdiğini açıkladı.

Üç kamu bankası, banka kartlarında aylık taksit komisyon oranını %2,39'a düşürdü. Aynı şekilde, akaryakıt istasyonlarında da bu oran %2,25'e indirildi. Banka kartlarında post makinelerindeki aylık ücretlendirmeye ise %50 indirim yapıldı.
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını %2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da %2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de %50 indirim yaptılar."
 
Bakan Bolat, kamu bankalarının bu kararını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen "STK İstişare Toplantısı"nda açıkladı. Ayrıca, kredi banka kartlarındaki komisyon oranlarını düşürme talebinin kendilerinden geldiğini belirtti.
 
Bu müjde niteliğindeki karar, Bankalar Birliği ile yapılan 5 Ocak'taki toplantının ardından alındı. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, bu adımla Türkiye'deki bankacılık sektöründe önemli bir gelişmeye imza attılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.