Sosyal Medya

GÜNDEM

Erzincan'daki maden faciasına ilişkin 6 kişi tutuklandı

Erzincan'da altın madeni sahasında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklanırken 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan toprak kayması olayı hala gündemdeki yerini koruyor. Arama kurtarma ekipleri, toprak altında kalan 9 işçiyi bulma çalışmalarını dördüncü gününde de sürdürüyor.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada, "9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3'ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı.
 
Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını belirten Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini belirterek, "Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir" dedi.
 
Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.