Sosyal Medya

EKONOMİ

EGPİS duyurdu! Akaryakıtta nakitte indirim karta zam yolda

Akaryakıt istasyonları, bankaların yüksek komisyon oranlarına karşı isyan bayrağını açtı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), kartlı ödemelerdeki komisyonların vatandaşa yansıtılmasını talep ederek bir adım attı. Ayrıca, nakit ödemelerde ise müşterilere 2 litre benzinin bedava verilebileceği açıklandı.

Akaryakıt satışında yeni bir döneme geçiliyor...
 
Son dönemde artan akaryakıt fiyatlarına karşı, akaryakıt satıcıları önlem almaya hazırlanıyor.
 
Bankaların yüksek komisyon oranlarına karşı tepkilerini dile getiren akaryakıt istasyonları, kartlı ödemelerde uygulanan yüzde 3,3'lük komisyon tutarının vatandaşa yansıtılmasını talep ediyor.
 
Ayrıca, nakit ödemelerde ise indirim yapılması öneriliyor.
 
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na (BDDK) bu konuda bir talepte bulundu.
 
Aktaş, nakit ödemelerde pano satış fiyatına "hizmet bedeli" olarak eklenen yüzde 3'lük kart komisyonunu almayarak, vatandaşlara bir depoda 2 litre benzinin bedava verilebileceğini ifade etti.
 
Kartlı ödemelerde ise, "hizmet bedeli fişi" kesilerek komisyonun vatandaşlar tarafından karşılanmasının talep edileceği belirtiliyor.
 
Türkiye genelinde bulunan 12 bin 700 akaryakıt istasyonunda, alımların yüzde 90'ının kredi kartı ile gerçekleştiği biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.