Sosyal Medya

TEKNOLOJİ

Instagram Artık Siyasi İçerikler Göstermeyecek: Tabii Siz İstemediğiniz Sürece...

Instagram, yakın bir gelecekte yapacağı güncelleme ile siyasi içerik önerilerini azaltacak. Ancak bu değişiklik, kullanıcıların tercihlerine göre ayarlanabilecek. Takip ettiğiniz hesaplar siyasi içerik paylaşıyorsa, bu içerikleri görmeye devam edebileceksiniz ve bu tercihinizi ayarlardan belirleyebileceksiniz.

Meta, geçmişte yaşadığı skandalların ardından özellikle Instagram'ı apolitik bir platform olarak korumaya özen gösteriyor. Ancak seçimler, savaşlar ve sosyal hareketler, Facebook ve Instagram'ın siyaset ve politika konularının tartışıldığı bir ortama dönüşmesine neden oluyor.
 
Instagram'ın patronu Adam Mosseri, Meta'nın, apolitik kalmak isteyen kullanıcılar için algoritmasını düzenleyeceğini açıkladı. Buna göre artık Instagram ve Threads, kullanıcıların yeni içerikler keşfettikleri bölümlerde siyasi içerikler önermeyecek.
 
Ancak bu değişiklik, platformları tamamen siyasi içeriklerden arındırmayacak. Siyasi paylaşımlar yapan hesapları takip eden kullanıcılar bu içerikleri görmeye devam edecekler. Ayrıca siyasi içerik önerilerini görmek isteyenler, Ayarlar menüsünden ilgili seçeneği aktif ederek bu içeriklere erişebilecekler.
 
Instagram'a göre "siyasi içerik", hükümet, seçimler, yasalar ve sosyal konuları içeriyor. Ancak bu tanımın karmaşık olduğunun farkında olduklarını ve kullanıcı geri bildirimleriyle bu tanımı güncelleyeceklerini belirtiyorlar. Güncellemelerin birkaç hafta içinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.
 
Bu güncelleme, Meta'nın kullanıcıların sosyal konuları tartışmasını engelleme çabası olarak yorumlanıyor. Ancak Threads'in siyasi içeriklerden arındırılmaya çalışılması, Meta'nın "Dünyayı toz pembe gösterme" politikasıyla biraz çelişkili görünebilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.